Poštovani učenici, roditelji i drugi zakonski zastupnici,

Prema Stručnom uputstvu za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj  školi u školskoj 2021/22. godini nastava od 1. septembra 2021. godine će se ogranizovati prema MODELU 1.

Model 1 podrazumeva da svi učenici neposredno pohađaju nastavu u školi. Časovi će trajati 45 minuta. Svako odeljenje ima svoju učionicu u kojoj se realizuje nastava. Školski autobus kreće u 15 časova.

Nastava će biti organizovana na osnovu Stručnog uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada i uz potpuno sprovođenje  mera strategije za ublažavanje rizika od transmisije SARS-CoV-2 u školama.

NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI U ŠKOLI 

Učenici

Učenici treba da nose maske od ulaska u školu pa sve do dolaska do svojih klupa. Maska se obavezno koristi tokom odgovaranja i tokom svakog razgovora. Maska se obavezno koristi i prilikom bilo kojeg kretanja van klupe, prilikom odlaska na odmor ili u toalet. Tokom boravka u školi može da se koristi bilo koja maska (hirurška, epidemiološka ili platnena), ali se svaka maska mora koristiti na ispravan način tako da pokriva nos, usta i bradu. Takođe, ne treba koristiti masku koja je zaprljana ili ovlažena. Nije dozvoljeno menjanje maski među učenicima.

Nastavno i nenastavno osoblje 

Za potpuno vakcinisane nastavnike (od druge doze prošlo najmanje 14 dana) i za nastavnike koji su preležali  COVID-19 u poslednjih šest meseci nije neophodna upotreba zaštitnih maski. Nevakcinisani nastavnici i drugo osoblje nose masku tokom radnog vremena uvek kada se nalaze u zatvorenom prostoru sa drugim osobama, kao i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati odstojanje od 1 metra od drugih osoba.

Roditelji, odnosni drugi zakonski zastupnici i drugi posetioci 

Upotreba zaštitnih maski za roditelje i sve druge posetioce u školi obavezna je tokom boravka u zatvorenom prostoru. Preporučuje se što kraće zadržavanje u prostorijama škole.

                                                                                                                           Uprava škole