Поштовани ученици, родитељи и други законски заступници,

Према Стручном упутству за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној и средњој  школи у школској 2021/22. години настава од 1. септембра 2021. године ће се огранизовати према МОДЕЛУ 1.

Модел 1 подразумева да сви ученици непосредно похађају наставу у школи. Часови ће трајати 45 минута. Свако одељење има своју учионицу у којој се реализује настава. Школски аутобус креће у 15 часова.

Настава ће бити организована на основу Стручног упутства за организацију и реализацију образовно-васпитног рада и уз потпуно спровођење  мера стратегије за ублажавање ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама.

НОШЕЊЕ ЗАШТИТНИХ МАСКИ У ШКОЛИ 

Ученици

Ученици треба да носе маске од уласка у школу па све до доласка до својих клупа. Маска се обавезно користи током одговарања и током сваког разговора. Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или у тоалет. Током боравка у школи може да се користи било која маска (хируршка, епидемиолошка или платнена), али се свака маска мора користити на исправан начин тако да покрива нос, уста и браду. Такође, не треба користити маску која је запрљана или овлажена. Није дозвољено мењање маски међу ученицима.

Наставно и ненаставно особље 

За потпуно вакцинисане наставнике (од друге дозе прошло најмање 14 дана) и за наставнике који су прележали  COVID-19 у последњих шест месеци није неопходна употреба заштитних маски. Невакцинисани наставници и друго особље носе маску током радног времена увек када се налазе у затвореном простору са другим особама, као и на отвореном уколико није могуће одржавати одстојање од 1 метра од других особа.

Родитељи, односни други законски заступници и други посетиоци 

Употреба заштитних маски за родитеље и све друге посетиоце у школи обавезна је током боравка у затвореном простору. Препоручује се што краће задржавање у просторијама школе.

                                                                                                                           Управа школе