„Твој лајк за наш плес“

Организација Савез за школски спорт Србије, покренула је такмичење под називом „Твој лајк за наш плес“. Такмичење је организовано у неколико категорија од 1 до 5 разреда, од 5 до 8 и у категорији средњих школа. Наши ђаци су са својом плесном тачком под називом „У трци за једнакошћу“ узели равноправно учешће у категорији стручних школа раме уз раме са ђацима из Гимназије за талентоване ученике „Бољаи“ Сента, Седме београдске гимназије, Осме београдске гимназије, Техничке школе „Иван Сарић“ Суботица… И заиста смо се „тркали“ са ђацима из редовних школа широм Србије, било је тешко, али трудили су се, вежбали посвећено и упорно. Награде су стигле као шлаг на торту и њихово задовољство учиниле потпуним. Жао нам је што нисте могли уживо да видите њихову радост када су награде стигле, али надамо се да ће слике успети да дочарају бар део те атмосфере. Посетите на сајту нашу галерију слика. 🙂

ПОСЕТА МУЗЕЈУ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

Ученици наше школе 12.06. посетили су Музеј савремене уметности поводом изложбе „У додиру са“ која обухвата дванаест радова из збирки Музеја савремене уметности које прате интерпретације намењене слепим и слабовидим особама. Радове су реализовали Студенти са одсека Вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Питање на које су тражили одговоре било је: Како дело визуелног стваралаштва приближити особи која не види?

Изложба је позив да се дела истраже и доживе другим чулима, путем додира, мириса, звука. За овај мали експеримент изабрана су дела из збирки Музеја која носе идеју друштвене трансформације.

Изложбу прате легенде прилагођене слабовидим особама, као и легенде штампане на Брајевом писму. Свако изложено дело прати и звучни опис самог дела и информације о аутору и делу. Уз ове дидактичке алате, простор изложбе означен је тифло стазама за лакше сналажење и кретање слепе и слабовиде публике.
Изложба је отворена од 7. јуна до 1. јула 2019. године

Фотографије у музеју сликала је Бојана Јањић.

Симултанка на Ади  Циганлији

12.06.2019. на Ади Циганлији одржана је симултанка на којој су учествовали наши ученици: Александар Смуков, Младен Бајрић и Илија Џолић. Они су играли против нашег најбољег шахисте велемајстора Ивана Иванишевића.

ДЕЧИЈА ОЛИМПИЈАДА

Дана 07.06.2019. године, ученици Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“, Јелена Андрејић, Аљиљ Бектеши, Милан Нешковић, Вук Милановић, Војин Павловић, Шурета Бектеши, Алекса Николић и Никола Божовић, учествовали су на 31-ој Дечјој олимпијади, која се одржала у Београду, у дворишту ОШ „Антон Скала“, под слоганом „ Кад моје уши чују музику на струју“. У складу са тим, ученици наше школе су својим костимима и уз пратњу музичке нумере „Тhink“, Arethe Franklin, током дефилеа, представили музички правац соул.

Након учешћа у спортским активностима, ученицима свих школа, учесница Дечје олимпијаде, подељене су захвалнице и пакетићи.

„Вољеном граду“

Финална 48. смотра културно – забавних активности „Вољеном граду“,
одржана је у понедељак 03.06.2019. године, у Малом позоришту „Душко Радовић“, у
организацији Друштва дефектолога Београда. Школа за ученике оштећеног вида
„Вељко Рамадановић“ представила се вокално – инструменталном тачком „Даире“,
коју су извели осам ученика: Аљиљ Бектеши, Михоне Бељуљи, Ђорђе Шука, Ивана
Ђорђевић, Александра Живановић, Александар Комазец, Годана Торбица и Ивана
Торбица.

Републичко такмичење средњих школа у шаху

На Републичком такмичењу у шаху на нивоу средњих школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом, прво место освојио је Младен Бајрић, а друго Илија Џолић. Такмичење се одржало 17.05. у школи „Миодраг Матић“ у Ужицу.

Републичко такмичење слепих и слабовидих у рецитовању: „Кажи али лепо!“

Такмичење је одржано у организацији Савеза слепих Србије 23.априла 2019 године у просторијама Савеза у Јеврејској улици. У првој категорији такмичара до 11 година прво место је освојио ученик другог разреда Радуловић Петар, а друго Милан Нешковић ученик четвртог разреда.

У категорији ученика старости од 11 до 18 година прво место је зазузела Александра Живановић ученица II птт разреда, друго место је освојила Катарина Ђурин VII раз., а специјалну награду добила је Ивана Ђорђевић такође ученица VII разреда.

Децу су водили на такмичење : наставница српског језика Јелена Королија и васпитач-дефектолог Љиљана Вучетић.

Посета нашој школи – школа „Константин Грот“ из Санкт Петерсбурга

У периоду од 01.- 06.04. нашу школу је посетило петоро деце узраста од 14-17 година и три дефектолога из Школе/интерната за децу са оштећењем вида „Константин Грот“ из Санкт Петерсбурга. Били су у посети часовима као и ваннаставним активностима у нашој школи. Слободно време искористили смо за дружење са нашим ученицима. Посетили су Народну библиотеку, Храм Светог Саве, Руску цркву, Калемегдан и Гардош.

Шаховски меч – мост пријатељства Србије и Азарбејџана

5. марта у Скупштини града Београда у организацији друштва пријатељства Србије и Азарбејџана одржан је пријатељски меч са школом Бановић Страхиња. Резултат је био нерешен 2:2.

Светски дан белог штапа

Дана 15.10.2018. године обележен је Светски дан белог штапа. Одржано је Републичко такмичење у „Естетском и самосталном кретању“ на полигону школе ,,Вељко Рамадановић“.  Освојене су следеће награде:

      ЈУНИОРИ

 1. Константин Нечески
 2. Ђорђе Шука
 3. Богдан Тодоревић

      ЈУНИОРКЕ

 1. Катарина Лазаревић
 2. Дарија Матуш

КАДЕТИ

 1. Младен Бајрић
 2. Александар Смуков и Илија Симеуновић

     КАДЕТКИЊЕ

 1. Јасна Плашић
 2. Бојана Станковић
 3. Јелена Дубовац

     СЕНИОРИ

 1. Жељко Ковачевић
 2. Немања Радаковић
 3. Раско Живанчевић

     СЕНИОРКЕ

 1. Тамара Билановић
 2. Данијела Поповић

     ВЕТЕРАНИ

 1. Витомир Шуљагић
 2. Зденко Клинко
 3. Миодраг Авгијенко

Било је укупно25 такмичара.

Државно првенство слепих и слабовидих у пливању слободним стилом

У организацији Националног Спортског Савеза Слепих и Слабовидих, на базенима спортског центра Бањица, у среду 26.09.2018. одржано је државно првенство слепих и слабовидих у пливању слободним стилом.

Ученици школе Вељко Рамадановић узели су учешче на овом такмичењу.

У категорији Б1 наш ученик Александар Смуков заузео је друго место и освојио сребрну медаљу.

У категорији Б2 такмичио се наш ученик Александар Комазец. Он је у жестокој конкуренцији са доста старијих такмичара заузео прво место и златну медаљу.

У категорији Б3 такмчили су се Александар Бачински и Добрица Милојевић. Они су остали без медаља али су показали изузетан спортски дух отпливавши добро своје деонице. На крају спортског дана, организована је свечана додела медаља уз пригодно послужење.

Продајна изложба дечијих радова

Поводом дана европске баштине, 22.09.2018. у Земуну, одржала се продајна изложба дечијих радова. Наша школа представила се ликовним радовима рађеним у акварелу и графитној техници, и радовима од јесењих плодова и пластелина.

Посета музеју науке и технике

Поводом дана европске баштине, 19.09.2018. посетили смо Музеј науке и технике. Обишли смо сталну поставку, галерију играчака и научну играонницу.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

15.05.2018. у Специјалној школи са домом ученика „Бубањ“, Ниш, одржано је „Републичко такмичење основних и средњих школа са сметњама у развоју и инвалидитетом у шаху“.

У конкуренцији основних школа, наши ученици су освојили следеће медаље:

 • Младен Бајрић VIII разред, прво место у Републици у индивидуалној  конкуренцији и прво место у Републици у екипној конкуренцији у такмичењу основних школа.
 • Ђорђе Митровић VIII разред, друго место у Републици у индивидуалној  конкуренцији и прво место у Републици у екипној конкуренцији у такмичењу основних школа.
 • Гордана Торбица, II разред средње школе, прво место у Републици у индивидуалној  конкуренцији и прво место у Републици у екипној конкуренцији у такмичењу средњих школа.
 • Ивана Торбица, II разред средње школе, друго место у Републици у индивидуалној  конкуренцији и прво место у Републици у екипној конкуренцији у такмичењу средњих школа.
 • Божана Грабовац, II разред средње школе, треће место у Републици у индивидуалној  конкуренцији и прво место у Републици у екипној конкуренцији у такмичењу средњих школа.

ДЕЧИЈА ОЛИМПИЈАДА 2018.

07.06. 2018. године, ученици Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“, Андрејић Јелена, Бектеши Аљиљ, Бељуљи Михоне, Бектеши Шурета, Нешковић Милан, Радуловић Петар и Стјепановић Андреја, учествовали су на 30-тој Дечијој олимпијади, која се одржала у Београду, у дворишту ОШ „Антон Скала“, под слоганом „Филмски свет је наш, ако срце даш“.  Ускладу са тим ученици Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ су представили филм „Коса“.

Након учешћа у спортским активностима ученици су добили диплому и плакету.

ПРАКТИЧНА НАСТАВА  У СОКО ШТАРКУ

У току маја и јуна шк. 2017./2018. године ученици смера „Пакери“ обавиће, практичну наставу у фабрици Соко Штарк. Ова мултинационална компанија која у свом пословању обједињује производњу, развој, продају и дистрибуцију робе широке потрошње, пружила нам је могућност обављања праксе већ дуги низ година.

Успех Соко Штарка почива на раду, стручности и мотивисаности. Знања, вештине и способности запослених су богатство које су нам пренели током праксе. Усавршили смо знање и стекли вештине. Тежили смо ка развоју властитих потенцијала, способности и талента, као и остварењу циљева јер је то карактеристика успешних и задовољних ученика. Са запосленима смо остварили пријатељски и отворен однос, узимајући у обзир њихове потребе и очекивања. Праксу је обавило 14 ученика са наставницима Љиљаном Костић и Маријом Милошевић.

ПРОЈЕКАТ  „УЧИМО ЗАНАТЕ“

Пројекат подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину града Београда под називом  „Учимо занате“ одржан је у нашој школи у току месеца маја 2018.године. Ученици који учествују у пројекту су I и II година образовног смера Пакер, тј. 21 ученик са наставницима практичне наставе. Програм обухвата учење традиционалних заната. Учили смо ткање, намењено и прилагођено нашим ученицима.

Циљ пројекта је, поред оспособљавања деце за рад у старозанатским техникама, допринос квалитетном и креативном испуњавању времена кроз едукацију, игру и забаву,подстицање стваралаштва и креативности, подстицање на самостално бављење хобијима, социјализацију, тимски рад и међусобну сарадњу.

 ТРИБИНА  „УДРУЖЕНА МЕДИЦИНСКА СТАЊА И АУТИЗАМ“

У уторак 27. марта 2018.године у Сали 1, Градске општине Нови Београд одржана је трибина “Удружена медицинска стања и аутизам” коју је организовало Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом у сарадњи са општинским Центром за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“. Међу учесницима трибине били су бројни стручни радници из области образовања, здравствене и социјалне заштите, студенти, родитељи особа са аутизмом и особе са инвалидитетом, као и представници наше школе: Светлана Вучковић, Татјана Медвед, Љиљана Костић, Марија Милошевић, Зорица Владисављевић, Ана Јоксимовић, Снежана Пејаков,Слађана Стојковић, Љиљана Вучетић.

О удруженим медицинским стањима и аутизму на трибини је говорила еминентан стручњак са дугогодишњим искусутвом у практичном раду са децом и младима са аутизмом и њиховим породицама доц. др Милица Пејовић- Милованчевић, дечји психијатар са Института за ментално здравље Србије.

Бројни медицински проблеми често се јављају са поремећајем спектра аутизма . Ова стања укључују анксиозност, депресију, дефицит пажње, хиперактивност (АДХД), проблеме са гастроинтестиналним трактом , поремећаје спавања и епилепсију.Оно што је важно, код деце са аутизмом која нису развила говор, јесте да се прати њихово здравствено стање  јер врло често непрепозната здравствена стања (као што су нпр. болови различите етиологије) могу бити разлог додатног узнемирења и поремећаја у понашању код особа са аутизмом. С’тим у вези удржена медицинска стања су обично разлог и укључивања других врста терапија као што је медикаментна терапија.

ВАСКРШЊЕ ЛИКОВНЕ ЧАРОЛИЈЕ ДЕЦЕ ЗЕМУНА

27. марта одржана је изложба осликаних јаја и цртежа поводом Васкрса у организацији пријатеља деце Земуна у Галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун . Јована 8/1 освојила је појединачну награду. Групну награду освојили су ученици 7/1.

 ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП

На Техничкој и информатичкој секцији дошли смо на идеју, заједно са наставницом Маријом Милошевић да учествујемо у хуманитарној акцији “Чеп за хендикеп“. Вредним ученицима, прикључили су се сви запослени као и родитељи, па је сакупљање затварача постало свакодневица. За нас је сакупљање чепова постало уобичајена ствар. Сакупили смо три џака чепова.

Циљ ове акције је двострук – она мотивише људе, пре свега децу, да рециклирају и воде рачуна о екологији, а уједно је и начин да учествујемо у набавци помагала која олакшавају свакодневни живот особама којима је то потребно. Важно је да деца од малих ногу науче колико је екологија важна и колико је важно помоћи другима.

Не бацајте пластичне чепове, савет је свима Вама. Разлог је фантастичан и хуман.

ОТВОРЕН САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН ЗА ОБУКУ И САМОСТАЛНО КРЕТАЊЕ СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ЛИЦА

Саобраћајни полигон за обуку и самостално кретање слепих и слабовидих, једини такав у Београду и Србији, отворен је данас у Школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у Земуну.
Полигон се састоји из четири дела – за обуку у кретању дуж праволинијске и закривљене путање, за распознавање различитих подлога, за обуку у кретању на пешачком прелазу са семафорима и за обуку у кретању на степеништу и мосту.
На полигону су и семафори, и то звучни, тактилни, светлосни и вибрациони, као и сви елементи који се налазе на улици, како након обуке на полигону слепе и слабовиде особе не би имале проблема да се оријентишу када изађу на улицу, уђу у градски превоз или институције.
Догађају су присуствовали градоначелник Синиша Мали, подсекретар Секретаријата за образовање Игор Раичевић и председник општине Земун Дејан Матић и бивши ученик наше школе певач Саша Матић.

https://youtu.be/ZzxIcRM2ZaY

http://www.prva.rs/show-biz/vesti/130046/sale-bezao-sa-matisa-i-fizike-a-sta-kaze-profesorka.html#.WpUxWo84NSo.gmail

ДАНИ ДЕФЕКТОЛОГА 2018.

У  Нишу је од 01. до 04. фебруара 2018. одржана Међународна Конференција под називом „ Дани дефектолога 2018.“  Традиционални организатори скупа су Друштво дефектолога Србије и Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду.

Представници наше школе који су присуствовали годишњем струковном сусрету дефектолога су били Драгана Ивић, Љиљана Костић, Марија Милошевић, Јелена Арнаутовић, Горан Стојановић, Далибор Шипка.

Централна тема Стручно – научне конференције је била: „ Планирање дефектолошког рада – изазови, проблеми, решења.“

Учествовали смо на радионицама „Хумана школа“, „Асистивна технологија за децу са тешкоћама у развоју“, „Учимо емоције“…

Овај догађај окупио је велики број еминентних стручњака из области специјалне едукације и рехабилитације, као и наше колеге из иностранства. Конференција је била сјајна прилика за размену искустава и могућност за развијање сарадње између дефектолога али и свих других стручњака који раде у области едукације, социјалне заштите и здравства.

Били смо у прилици да разменимо искуства, обновимо и успоставимо нове контакте.

Понели смо дивне успомене са традиционалних и значајних струковних сусрета.

КОНКУРС „Дигитална ризница знања“

Са циљем да подстакне употребу информационих технологија у настави, БИГЗ школство уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, од 1. децембра 2017. године расписује наградни конкурс за учитеље и наставнике основних школа. За више информација кликнути на линк: Дигитална ризница знања.

НОВОГОДИШЊИ МАСКЕНБАЛ 2017.

Незаобилазни део новогодишње атмосфере у нашој школи чини традиционални маскенбал у организацији наставника практичне наставе Љиљане Костић, Татјане Медвед , наставника техничког и информатичког образовања Марије Милошевић, родитеља и ученика средње школе „Пакери“. Одржан је 29.12.2017. у просторијама школе.

Све је почело дефилеом ученика под маскама, где су кроз песму и игру измамили осмехе родитеља, наставника и другара. Остварили су жељу да на један дан постану неко други. Креативност, задовољство и смех били су у првом плану.

Омиљен дан за наше ђаке, засигурно је био дан када се организовао маскенбал.

То је само једна од активности у нашој школи која је одржана у оквиру новогодишњих празника.

Симултанка

У дому инвалида „Бежанијска коса“ одржана је симултанка 22.12. 2017. Фиде мајстор Александар Марић је играо против штићеника дома и наших ученика.

100 година постојања Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“

Месец децембар 2017. године је био у знаку прославе 100 година успешног постојања Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“.

Организовали смо много сусрета и дружења кроз ликовну, спортску,техничку и шаховску секцију.

Централна дешавања одржана су 11. 12. и 13. децембра 2017. године.

11.12.2017. Организовали смо Конференцију „Рад са визуелно и вишеструко визуелно ометеном децом и ученицима, тенденције и изазови“

Уводну реч дала је директорка школе Радмила Лабан. Учесници и посетиоци Конференције су били Факултет за специјалну едукацију  и рехабилитацију; Државна образовна установа, Санкт Петерсбурга; „Мали Дом“, Загреб; Центар за образовање, рехабилитацију, инклузију и саветовање за слепе и слабовиде ИРИС, Љубљана, Словенија; Школа за визуелно ометене „Проф. Др. Иван Шишманов“, Варна, Бугарска; Школа за слепе, Будимпешта, Мађарска; ЕНВИТЕР, Европска мрежа за тренинге, едукацију и истраживања.

12.12.2017. Одржана је школска приредба у свечаној сали наше школе. Поред многобројних званица, имали смо велику част да угостимо Њ.К.В. Принцезу Катарину Карађорђевић. Уз велики труд ученика, наставника и васпитача показали смо све наше таленте и умећа. У свечаном делу програма наступили су ученици драмске, рецитаторске и музичке секције. Толико талената које наши ученици поседују, право је богатство за једну школу.

На крају приредбе директорка школе је поделила Повеље и Захвалнице уваженим гостима.

13.12.2017. Поводом века постојања Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ одржана је Свечана академија у Опери и театру „Мадленијанум“. Филм који је приказан о прошлости и садашњости школе подсетио нас је да су први ученици школе били српски војници који су изгубили вид и слух у Првом светском рату и да је оснивач, управник и први наставник школе био Вељко Рамадановић.

У програму Свечане академије учествовали су бивши и садашњи ученици, група „Бистрик“ и Иван Милинковић певач групе „Легенде“.

Узнак захвалности уручене су Повеље Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарству омладине и спорта, Секретаријату за образовање и дечију заштиту Града Београда, Секретаријату за саобраћај Града Београда, Градској општини Земун, Савезу слепих Србије, Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања, Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, Привредној комори Србије и Опери и театру „Мадленијанум“.

„Школа ће знањем да растера мрак“ је стих записан у химни школе и најзначајнија је порука коју су многобројној публици упутили ђаци.

У галерији Дечијег културног центра

изложени су ликовни радови наших ученика поводом

обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом.

Изложба се може видети у периоду од 04.- 14. децембра.

Колегиница Горана Шкондрић заједно са нашим ученицима представила је и отворила изложбу у ДКЦ-у.

Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“

објављује фото конкурс на тему

               МОЈ ЗЕМУН

посвећен 100 година постојања школе „Вељко Рамадановић“

Циљ конкурса је уметничко-естетски, духовно и морално васпитање деце и омладине.

Услови конкурса:

*Учесници конкурса су подељени у две групе по узрасту: 1-4 разреда; 5-8 разреда.

*Победници ће бити проглашени за сваку групу.

*Право на учешће на конурсу имају сви ученици основних школа.

*Фотографије слати искључиво у ЈПЕГ формату минималних димензија 1600×2400 пиксела.

*Аутори достављају радове електронском поштом на адресу resursni@gmail.com до 20.12.2017. са назнаком За фото конкурс.

*Аутори могу учествовати са највише 2 фотографије.

*Награђени радови остају у фонду школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ за изложбе, објављивање на сајту, билтене, календаре и сл.

*Радови ће бити одабрани од стране трочланог жирија, чији ће састав бити познат по истеку рока за слање радова. Одлука жирија је коначна.

*Приликом рангирања жири ће дати предност фотографијама без интервенције.

*Учесници шаљу искључиво своје фотографије.

*Слањем фотографија на конкурс, аутор прихвата све услове наведене у овој објави.

Радови се достављају:

*Са подацима о аутору (име и презиме, узраст, назив рада, телефон аутора, адреса и назив школе и мејл школе)

Резултати конкурса биће објављени на сајту школе. Победници ће бити награђени дипломама конкурса. Победнике очекују награде у облику књига за I II III место у обе категорије.

Свечано уручивање награда биће организовано у школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ о чему ћете бити накнадно обавештени.

Члан организационог тима                                                                     Директор

Марија Милошевић                                                                                 Радмила Лабан

„Постани део нашег фитнес тима“

Поводом 100 година постојања Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ 14. новембра организовали смо фитнес спортски дан под називом „Енергија у покрету“. Чланови организационог тима су били дефектолог Марија Милошевић и лиценцирани инструктори Биљана Ранковић и Јована Стојиљковић из СЦ Ранковић. Том приликом су нас посетили и ученици из других школа укључујући и наставнике који су били наши гости. Имали смо мисију да покренемо учеснике како би истински уживали у фитнесу и музици прилагођеној нашој деци. Желели смо да будемо фит и здрави а да се притом супер забавимо. Да што више деце добије прилику да упозна своје тело, зато што свако, баш свако заслужује да живи у складу са сопственим телом и здрављем. Након тренинга разговарали смо о здравом начину живота, исхрани, штетном утицају дувана и дрога.

У Обреновцу је, 07.новембра, одржана манифестација „Игре без граница за особе са инвалидитетом“.

Наша школа је уз још 10 играча представљала репрезентацију Београда.

Играли су:

 1. Дарко Марисављевић
 2. Ђорђе Митровић
 3. Божидар Анђелић
 4. Гордана Торбица
 5. Александра Живановић

Победила је екипа Београда са 13:12, а играчи су награђени медаљама.

Од 03.-05. новембра наши ученици учествовали су на екипном првенству Србије у шаху који је одржан у Пожаревцу.

Наступили смо у следећем саставу:

 1. Младен Бајрић
 2. Божидар Анђелић
 3. Ђорђе Митровић
 4. Дарко Марисављевић

У конкуренцији сениора заузели су осмо место од десет екипа, а као омладинска екипа освојили су прво место.

На Сениорском женском Републичком такмичењу у шаху 

које је одиграно у Београду 1. новембра учествовале су ученице:

 1. Гордана Торбица
 2. Ивана Торбица
 3. Божана Грабовац
 4. Александра Живановић

Гордана Торбица је заузела треће место.

,,Дан белог штапа“

13. октобра одржано је такмичење у естетском и самосталном кретању и оријентисању. Организатор је Савез слепих Београда и Србије поводом   ,,ДАНА БЕЛОГ ШТАПА“. Наши ученици су постигли следеће резултате:

ЈУНИОРИ

Прво место  Нечески Консантин

Друго место Александар Смуков

Треће место деле Катарина Лазаревић и Младен Бајрић

КАДЕТИ

Прво  место деле Јасна Плашић и Малина Павловић

Друго  место  Јелена Дубовац

Треће  место Катарина Лазаревић

Ранчеви и школски прибор за прваке школе „Вељко Рамадановић“

Председник Градске општине Земун Дејан Матић је присуствовао приредби 4. октобра, коју су приредили ђаци старијих разреда Школе за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић” и том приликом поделио ранчеве намењене ђацима првацима.

 „Мост разумевања – међугенерацијска солидарност“

Поводом Међународног дана старијих особа, 29.септембра сви ученици шестих, седмих и осмих разреда основних школа у Србији добили су позив да учествују у наградном конкурсу „Мост разумевања“ у категорији фотографије, ликовни и литерарни рад. Награде су уручене у Дому Народне скупштине Републике Србије најбољим ученицима. У категорији ликовни рад друго место припало је ученику VIII разреда наше школе, Младену Бајрићу.

 ЦРВЕНИ КРСТ – ПРВА ПОМОЋ 2017./2018.

ОБУКА ПРВЕ ПОМОЋИ

Средином септембра са почетком школске 2017./2018. године кренула је најзначајнија активност, реализација основних обука у пружању прве помоћи у сарадњи са Црвеним крстом у трајању од 6 школских часова за ученике  6. разреда основне школе тј. 7 ученика са разредним старешином Маријом Милошевић.

Како би се све активности из овог програма реализовале што квалитетније и ученицима пружила што адекватнија обука, као и увежбавање животно значајних вештина у спашавању људских живота у животно угрожавајућим ситуацијама, Црвени крст је обезбедио и средства потребна за пружање неопходне помоћи.

Циљ је био јачање свести о значају прве помоћи као и информисања.

Предавања су осмишљена са циљем да у што ранијој доби упознамо децу са могућим озледама при игри и у реалном животу, те начинима како помоћи себи и другима до доласка старије особе или хитне медицинске помоћи.

У симулираним незгодама демонстрирали смо вештине збрињавања повређених. Научили смо како треба указати прву помоћ особи која крвари,  технике превијања и технике кардиопулмоналне реанимације са специјалном лутком Little Anne, као и пружање помоћи особама са опекотинама.