Актуелне манифестације школе пратите на Фејсбук и Инстаграм страници школе.

Прошле манифестације:

Jун 2017

08.06. 2017. учествовали смо на 29. Олимпијади у О.Ш. “Антон Скала”.

05.06. наступили смо на завршној смотри културно-забавних активности у Малом позоришту “Душко Радовић”.

05.06. 2017. ученици образовног профила Пакери, посетили су Центар за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“. У природном амбијенту, упознали смо се са уметничким и занатским производима, израдом сувенира Србије.
Обишли смо „Музеј занатства“ – изложбена поставка алата, материјала и предмета за 22 заната. Изложбеном поставком, обухваћени су следећи занати: грнчарски,опанчарски, ручно ткање, ковачки, дуборезачки, вез, корпарски, ужарски, казанџијски, бачварски, столарски, пекарски, фризерски, обућарски, сарачки, четкарски, тесарски, пчеларство, калиграфија…
Такође смо обишли сувенирницу и разгледали богат програм уметничких и занатских предмета и производа сувенирског карактера.
Захваљујемо се домаћинима на срдачном дочеку и посвећеном времену.

Maj 2017

31.05.2017. посетили смо ОШ Милоје Павловић која је по први пут организовала манифестацију „Плешимо заједно“. Уживали смо у дивној музици и плесу који су изводили њихови ученици са својим наставницима. Наравно и ми смо им се придружили на подијуму и заплесали смо заједно.

Током маја и јуна 2017. ученици Средње школе образовног профила Пакери, обавили су своју практичну наставу у омиљеној фабрици Соко Штарк. Да ли можете да замислите своје детињство без чоколадних Бананица, Смокија, Најлепших жеља. Ми смо их са великим задовољством и пажњом паковали. Свакако да можемо да вам их препоручимо јер смо их и пробали и уживали у слаткишима.

У периоду од 18.05. -.21.05. посетили смо Сарајево. Присуствовали смо обележавању 70 година постојања Центра за слијепу и слабовидну дјецу и омладину у Сарајеву. Наши ученици су имали прилику да се друже са вршњацима из региона.

Април 2017

24.04. наступили смо на смотри културно-забавних активности у Малом позоришту “Душко Радовић”.

Март 2017

Од 27. марта 2017. године, у сарадњи са Факултетом за примењену уметност, као и Факултетом ликовне уметности, у нашој школи се два пута недељно одржавају радионице вајања у глини и ликовног стваралаштва. Студенти ова два факултета, у оквиру предмета Методика образовања и васпитања, дружиће се са нашим ђацима до краја школске године, када ће ученички радови бити приказани на изложби коју Факултети организују.
Сарадња је остварена у оквиру активности ликовно-керамичке секције; наставиће се и у наредном периоду са жељом да се ученици мотивишу да се креативно изразе, да овладају процесом израде керамичких предмета, за шта Школа има одличне капацитете, да стекну навике тимског рада, истрајности и упорности, као и да на весео и интересантан начин проведу део свог слободног времена.

22.03. у галерији Стара Капетанија одржано је 23 дечије ликовно стваралаштво ДЕЛИС ученика земунских Основних школа. Александра Живановић, 8 разред, освојила је другу награду ДЕЛИС и новоустановљену награду “Бранко Најхолд” названу по скоро преминулом историчару.

Децембар 2016

07.12.2016. године у просторијама Градске организације Савеза слепих и слабовидих Србије одржано је 15. по реду такмичење у Брајевом читању и писању и познавању рада на рачунару („Рукама до светлости“) на коме је учествовало 19. ученика из наше школе.

Остварени резултати: Читање:
1. место Николина Милојевић IIптт
2. место Анђела Огњановић VIIIp.
3. место Богдан Миловановић VIp.

Писање млађи узраст: 1.место Константин Нечески Vp. Писање старији узраст: 1.место Данијела Поповић студент (бивша ученица) Рад на рачунару: 1.место Данијела Поповић (студент) 2.место млађи узраст Лав Андрић (бивши ученик)

02.12.2016. У Народној банци Србије поводом Дана инвалида одржана је друга по реду изложба ученичких радова. Учешће на изложби и културно – уметничком програму имало је 9 београдских школа са ученицима са посебним потребама међу којима је била и наша школа. Осморо ученика из наше школе учествовало је у програму.

Новембар 2016.

17.11.2016. Одржано је школско такмичење у читању текста на Брајевом писму и црном тиску
Брајево писмо

Млађи основци ( I-IV):
I место – Миле Нешковић II раз.
II место – Лазар Матић IV раз.
III место – Огњен Вуковић III раз. и
III место – Никола Станковић IV раз.

Старији основци (V-VIII):
I место – Анђела Огњановић VIII раз. и Александра Живановић VIII раз.
II место – Богдан Миловановић VI раз. и Александар Смуков VII раз.
III место – Ђорђе Шука V раз.

Средњошколци:
I место – Малина Павловић IIIб раз. и Невена Јовановић IVб раз.
II место – Лука Драмичанин IVб раз.
III место – Бојана Станковић Iб раз.

Црни тисак

Основци
I место – Невена Петровић VIII раз.

Средњошколци
I место – Марко Костић IIб раз.
II место – Милена Стојадиновић IVб раз.
III место – Божидар Анђелић IIIб раз.

За учешће, напредак и исказан труд у читању похваљени су: Денис Шемсовић IIIптт раз., Ћуковић Катарина IIб раз. и Константин Нечески V раз.

Октобар 2016:

Екипно шаховско првенство слепих и слабовидих одржано је у Великој Плани од 28.10. до 30.10.2016.
На првенству су учествовали ученици:
Никола Михајловић
Стефан Митровић
Вељко Џолић
Младен Бајрић.
Од осам екипа наша школа је заузела шесто место.

И ове године, традиционално, посетили смо 61. Међународни београдски сајам књига. Најрепрезентативнија и најпосећенија књижевна манифестација у овом делу Европе, ове године је организован под слоганом “Књиге у руке”. Захваљујемо се Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, чији смо били гости.

27. октобра традиционално је започео квиз знања “Ко зна више?”. У првом колу се такмичило 16 парова. У организацији квиза и састављању питања ангажовали су се васпитачи и ученици.

У недељу 16.10.2016., поводом Светског дана слепих и слабовидих, били смо гости Црвене звезде на стадиону ФК Црвена звезда Рајко Митић познатија као Маракана. Ни киша нас није омела да дођемо и гледамо утакмицу између Црвене звезде и Чукаричког. Пре почетка утакмице на терену смо играчима пожелели успех, добар резултат и послали заједничку поруку – Подржимо једнакост! Фудбалери Црвене звезде однели су победу у оквиру 12. кола Супер лиге, значи да смо им донели срећу.

13.10.2016. одржано је Републичко такмичење у самосталном и естетском кретању помоћу белог штапа, а у оквиру обележавања Међународног дана слепих. Манифестацију је организовао Савез слепих Србије и Градска организација слепих Београда. Учествовало је 16 ученика школе. Такмичили су се у категоријама: јуниори-јуниорке, сениори-сениорке, кадети и ветерани. Ученици су постигли веома добре резултате: прва, друга и трећа места у категоријама јуниори и кадети.

У категорији јуниора-ки постигнути су следећи резултати:
1. место – Анђела Огњановић,
2. место – Константин Нечески,
3. место – Александар Смуков и Младен Бајрић.

У категорији кадеткиња:
1. место – Јасна Плашић,
2. место – Николина Милојевић,
3. место – Бојана Станковић и Малина Павловић.

У категорији кадета:
1. место – Илија Симеуновић,
2. место – Никола Михајловић,
3. место – Лука Драмичанин.

3-9.октобра у оквиру Дечије недеље која се одвијала под слоганом “Нећу да бригам, хоћу да се играм” одржана је приредба за предшколце, основце и средњошколце и пријем код председника општине Земун “Дан отворених врата” за средњошколце. Приредбу је отворила наша ученица песмом у пратњи својих другова.

4.октобра, у Народној скупштини Републике Србије, одржана је Седница ученичких парламената. Tема дебате је била “Кад игра више није игра- превенција зависности од интернета, видео игара и коцке”. Ученички парламент наше школе представило је четворо ученика средње школе.

03. и 04. октобра у нашој школи одржан је шаховски турнир у сарадњи са Удружењем особа са инвалидитетом и београдским шаховским клубом слепих Напредак.
Прво место је освојио Стефан Митровић, друго Никола Михајловић, а треће Божидар Анђелић.
На турниру је као гост био и прослављени атлетичар Ненад Стекић, а цео турнир је пропраћен медијски на више ТВ станица.

Мај 2016.

И ове године 23.05.2016. традиционално је организован догађај под називом “Шта знаш о саобраћају?” о познавању саобраћајних прописа и вештини вожње бицикла. Ученици су показали своје знање такмичећи се у теоријском делу, решавањем саобраћајних тестова. У другом делу учешћа показали су своје умеће у вожњи бицикла на полигону спретности. Концепт полигона је такав да представља симулацију реалних саобраћајних ситуација. Као и сваке године наши ученици су показали завидно знање и успех, браво!

21.05.2016. поводом обележавања Недеље здравља уста и зуба са темом “Осмехни се здраво” посетили смо манифестацију на Кеју ослобођења у Земуну. Ученици су се информисали о значају оралног здравља и мерама превенције а посебно о потреби и могућностима да се личним ангажовањем и позитивним понашањем чува и унапређује здравље уста и зуба. Кампања има за циљ да додатно мотивише на активан однос према унапређењу оралног здравља. Орално здравље има велики утицај на опште здравствено стање и самопоуздање.

Април 2016.

Дана 25.04.2016. у позоришту “Душко Радовић” одржана је 45.Смотра Културно-забавних активности. Наша школа је учествовала са вокално- инструменталном тачком “Музика је свирала” и песмом уз музичку пратњу “Говори Господе”. Ученике су припремали наставници Драган Виденовић и Дејан Николић. Одлуком жирија школа се пласирала на завршну Смотру Културно-забавних активности са песмом “Говори Господе”.

17.03.2016. у оквиру слободних активности, угостили смо лиценциране тренере Les Mills-a Биљану Ранковић и Ника Вуковића из СЦ Ранковић. Заједничким снагама, са дефектологом, професорком физичког васпитања и ученицима испробали смо нешто другачије и доживели фитнес тренинг на начин на који још нисмо имали прилике.
Потребно нам је да будемо здрави и снажни телом, да бисмо могли да будемо здрави и снажни духом. Комбиновали смо елементе борилачких вештина, атлетске покрете попут трчања, искорака и скокова са вежбама снаге као што су склекови и чучњеви. Уз енергичну музику, инструктори су нас водили кроз тренинг, мотивишући нас да померамо своје границе. Тренирајући имамо више енергије, задовољнији смо и водимо здрав живот. Јер они који тренирају заједно, постају истрајнији и граде чвршће навике вежбања.

Март 2016.

ПОЈЕДИНАЧНО ОМЛАДИНСКО ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ СРБИЈЕ ЗА 2016. годину одржано је у Земуну 19.03. у просторијама наше школе.
Организатор : Национални Спортски Савез Слепих и Слабовидих

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ И ПЛАСМАН:

1. Михајловић Никола 4.5
2. Костић Дејан 4
3. Митровић Стефан 3.5
4. Смуков Александар 3
5. Анђелић Божидар 3
6. Џолић Вељко 1
7. Митровић Ђорђе 1
8. Машић Бојан 0

Јануар 2016.

Свети Сава, 27.01.2016.
Свечаној приредби поводом прославе школске славе Свети Сава присуствовали су
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и Председник Савеза слепих и слабовидих Србије Милан Стошић.
Ученици су изванредним наступом одушевили присутне госте.

Новембар 2015.

На 8. међународном турниру меморијал Драгиша Шарић који се одржао
у Београду од 27-29 новембра прикупљена су средства у хуманитарној
акцији која су била намењена школи за ученике оштећеног вида Вељко Рамадановић.
У томе су учествовали кошаркашки ветерани и ветеранке из Русије, Словачке,
Шведске, Енглеске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе и Србије.
Појединачно су учествовали играчи из Америке, Немачке, Турске и
Израела.
Хуманитарну акцију су помогли и Кошаркашки Савез Србије, Hypo Alpe-Adria-Bank, Туристичка организација Србије, Фимба, Туристичка Орг. Београда и Кошаркашки ветерани Србије.

Финално школско такмичење у читању одржано је 23. новембра у шаховској сали. Првопласирани су:
У категорији млађих ученика (од до р. ОШ) који су читали на Брајевом писму:
Константин Нечески – IV р – I место
Ђорђе Шука – IV р- II место
Катарина Ђурин – р – III место
У категорији старијих основаца- читача на Брајевом писму, прво место је освојила:
Живановић Александра – VII р
Друго место освојила је Огњановић Анђела – VII р, Дубовац Јелена – VIII р je на трећем месту.
У групи средњошколаца који су читали текст на Брајевом писму,прво место је заузела Павловић Малина –II Б, друго Крстић Биљана – IV Б заједно са Милојевић Николином – I птт. Треће место деле Јовановић Невена – IIIБ и Драмичанин Лук – IIIБ.
На видећем писму, није било учесника међу млађим основцима. Од старијих основаца-читача на видећем тексту, прво место је освојила Торбица Гордана VIII р, друго – Торбица Ивана VIII р, а треће- Петровић Невена VII р.
У категорији средњошколаца прва је Бошковић Даница – I Б, други Стевановић Вељко – II ПТТ а трећа Стојадиновић Милена III– Б.
За прво учешће у овом такмичењу посебно се похваљују:
Кристина Пешић и Стефан Станковић- I Ј1 , Петар Попов- II ПТТ и Ана Сфорцан – II ПТТ

17. новембра у 11 часова, ученици Техничке школе ”Змај” садили су са ђацима Школе за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић” саднице у земунском парку Јеловац. У овој акцији су учествовали и гости из Техничко-школског центра Марибор и Средње мешовите школе ”17. септембар” са Жабљака.

Ученица средње школе Крстић Биљана – представила се у клубу књижевника са својом књигом „Између светлости и таме“ дана 12.11.2015. године.

Обреновац је 05. новембра био домаћин манифестације „И ми желимо да се бавимо спортом”. У оквиру овог пројекта одржан је Спортски дан за особе са инвалидитетом. Дружење је организовано у Спортско-културном центру „Обреновац” у којем су се одиграле шаховске партије између Шаховског клуба „Раул Хозе Капабланка” из Обреновца и Шаховске секције школе „Вељко Рамадановић“.

Октобар 2015.

Љубљана, 26-30 октобар, одржан је тренинг под називом „Растемо играјући се“.
Учесници тренинга су стекли знање о значају и развоју игре слепе и слабовиде деце, обучени су да процене ниво игровног развоја, да процене квалитативне атрибуте игре и да на основу резултата процене направе индивидуални план интервенције у области игре, за децу у програму ране интервенције. Учесници су добили и инструменте за процену игровног развоја, психолога Јоланде Молеман, која је била један од тренера на овој обуци.

Јубиларни, 60. Међународни београдски Сајам књига одржан је од 25. октобра до 1. новембра на Београдском сајму. Наша школа је представила своја тифлодидактичка средства на штанду школе у хали 2А.

У суботу, 16.10.2015. одржан је шаховски меч у шах сали наше школе између Шаховског клуба „Хозе Раул Капабланка“ из Обреновца и Шаховске секције школе „Вељко Рамадановић“.
Меч је трајао од 14.00 до 16.00 часова.
Победила је екипа Шаховског клуба „Хозе Раул Капабланка“ 6,5 према 2,5.
Меч је организовао „Центар за нове идеје“ из Обреновца и школа „Вељко Рамадановић“.

Ученици 3. 4. и 5. разреда присуствовали су концерту за децу ,,Прича о Бабару, малом слону”, композитора Франсиса Пуланка, у Београдској филхармонији, 15. октобра.

У среду, 14.10.2015. свечано је отворена новоизграђена фискултурна сала за ученике наше школе. Фискултурну салу су свечано отворили министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Београда Синиша Мали.

09.10. ученица 1. разреда ПТТ Николина Милојевић је као прошлогодишња победница такмичења соло певача „Златна Сирена“ учествовала у програму обележавања Дечије недеља у павиљону „Цвијета Зузорић“.

Септембар 2015.

29. септембра, осморо ученика школе присуствовало је манифестацији у оквиру Дана европске баштине, представи ‘‘Прича о једној виолини’‘ и мини виолинском концерту у ГО Земун.

27. 09. Хор је уз пратњу оркестра употпунио свечаост поводом домске славе Крстовдана.

Представница Групе за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја, посетила је Школу 23.09.2015. Ученици су упознати са постојањем СОС телефонске линије за пријаву насиља у школама (0800200201) и Националне дечје линије (0800123456) за пружање психолошке подршке.

Размена младих,Кипар, 05-13.09.2015.
У оквиру Мреже ENVITER организован је пројекат размене младих „Ко сам ја-промовисање адаптибилности,оснаживања и самосвести међу младим људима са визуелним оштећењем“ у ком су учествовали млади 16-22 године из шест земаља (Кипар,Италија Немачка,Исланд,Грузија,Србија). Свака земља је послала по четворо младих и два пратиоца сходно условима пројекта.
Домаћин и организатор пројекта је била St Barnabas школа за слепе са Кипра,где је,у Аја Напи и одржан пројекат 05-13. септембра 2015. године.
Према програму пројекта организоване су радионице за младе,посета археолошком налазишту Курион,социјалне активности (вечери представљања земаља,упознавање са традицијом острва,музичке вечери,обилазак оближње фарме).
Учесници наше школе су били Божидар Анђелић,Малина Павловић,Милена Стојадиновић,Иван Петровски и пратиоци Радмила Лабан, директор школе и Татјана Медвед, дефектолог.
Пројекат је финансиран из фонда ERASMUS+.

Јун 2015.

Завршна смотра специјалних школа одржана је 01.06.2015. године у позоришту “Душко Радовић”
Ученици наше школе учествовали су у традиционалном такмичењу “Шта знаш о саобраћају” које је одржано 05.06.2015. године у школи “Радивој Поповић”.

Мај 2015.

08. 05. Ученица 8/1 Николина Милојевић учествовала је на концерту победника ДЕМУСа у Дечијем културном центру.
21. маја 2015 . године одржано Првенство Београда у атлетици.
400 м Б2 дечаци:
1. Место Дејан Костић
2. Место Стефан Митровић
100 м Б2 девојчице:
1. Александара Релота
2. Милена Стојадиновић
3. Ана Сворцан
100 м Б2 пионирке:
1. Александара Живановић
2. Невена Петровић
100 м Б2:
1. Божидар Анђелић
2. Стефан Митровић
100 м Б2 пионири:
1. Ђорђе Митровић
2. Кристијан Николић
3. Марко Антонијевић
Скок у даљ Б2:
1. Релота Александра
2. Стојановић Милена
3. Сворцан Ана
Скок у даљ Б2:
1. Костић Дејан
2. Андђелић Божидар
Скок у даљ Б2 пионири:
1. Марко Антонијевић
2. Ђорђе Митровић
3. Младен Бајрић
Скок у даљ Б2 пионирке:
1. Петровић Невена
2. Живановић Александра

Април 2015.

20. 04. У позоришту Душко Радовић одржана је смотра специјалних школа на којој се наша група певача уз пратњу оркестра пласирала на завршну смотру.
Школа је учествовала на продајној изложби ускршњих радова испред Храма Св. Саве . Изложбу је организовала ОШ “Душан Дугалић” а избор радова приредила Горана Шкондрић, професор ликовне културе.
У галерији Стара капетанија одржана је промоција социјалне инклузије у организацији Удружења “Родитељ” из Земуна. Изложени су и радови, настали на радионицама које су одржане у нашој школи, заједно са ученицима ОШ “Соња Маринковић” у пару, по принципу гост-домаћин.
У организацији Савеза слепих Србије одржано је републичко такмичење у рецитовању под називом “Кажи, али лепо”. У категорији ученика до 11 година ученица 3. разреда Ивана Ђорђевић освојила је прво место. У категорији учесника до 19 година, Ана Јовчић, ученица IV разреда Правно биротехничке школе освојила је прво место а Биљана Крстић, ученица III разреда Правно биротехничке школе освојила друго место.

Март 2015.

Првенство Београда у куглању одржано је 17. 3. 2015.године.
Девојчице:
1. Релота Александра
2. Ђурић Јована
3. Билановић Тамара
Дечаци:
1. Костић Дејан
2. Митровић Стефан
3. Џолић Вељко
26. 03. На градском такмичењу соло певача Златна сирена одржаном у Дечијем културном центру у организацији Пријатеља деце Београда ученица 3/1 разреда Катарина Ђурин поделила је прво место са још шест ученика.
30. 03. На истом такмичењу ученица 8/1 разреда Николина Милојевић освојила је прво место.
Наша ученица шестог разреда Александра Живановић победник је Смотре рецитатора Земуна 2015. године, за средњи узраст. Смотру организује организација Пријатељи деце Земуна. У категорији за старији узраст похваљена је Ана Јовчић, ученица IV разреда Правно биротехничке школе.

Фебруар 2015.

12. 02. На општинском такмичењу соло певача Златна Сирена одржаном у музичкој школи Коста Манојловић у организацији Пријатеља деце Земуна ученици су постигли следеће резултате:
1. Катарина Ђурин 3. разред 1. место
2. Ђорђе Шука 3. разред 2. место
3. Богдан Миловановић 4. разред 2. место
4. Александра Живановић 6. разред 2. место
5. Анђела Огњановић 6. разред 3. место
6. Николина Милојевић 8. разред 1. место

Децембар 2014.

– Одржано је такмичење у читању на Брајевом писму и познавању рада на рачунару у оквиру традиционалне манифестације „Рукама до светлости“ у Народној библиотеци Србије.
Пре почетка такмичења ученици, наставници Мира Лазић, Драгана Николић и Гордана Чуквас, као и други посетиоци, присуствовали су промоцији књиге на Брајевом писму „Антологија кратких прича“ аутора Михајла Пантића, чији је издавач Савез слепих и слабовидих Србије, у сарадњи са Народном библиотеком Србије.
– Наше ученице Малина Павловић, Биљана Крстић и Ана Јовчић читале су врло лепо и изражајно одабране приче из Антологије на Брајевом писму. Након тога је уследио такмичарски део, затим краћи обилазак Народне библиотеке и на крају проглашење победника. Нашу школу на овом такмичењу представљало је 12 ученика.
– Резултати такмичења:
Читање на Брајевом писму у категорији ученика до 18 година:
1.место – Николина Милојевић 8.раз.
2.место – Ана Јовчић 4.Б
3.место – Малина Павловић 1.Б и Софија Ђорђевић 8.раз.
– Бивша ученица наше школе, сада студент 1. године Филолошког факултета, Данијела Поповић освојила прво место у познавању рада на рачунару, у категорији за старије од 18 година.
– Поводом Дана инвалида, у Скупштини Србије, изложено је 30 вајарских радова наших ученика. Радове је одабрала професорка Горана Шкондрић Текелеровић. Као гости министра Вулина, две ученице осмог разреда и професорка Љиљана Костић су присуствовале постављању и отварању изложбе. Изложба је отворена један дан у Скупштини Србије, одакле се премешта у Народну банку Србије.
– 02. децембра 2014. у нашој школи су гостовали шахисти СК “Хосе Раул Капабланка” из Обреновца заједно са госпођом амбасадорком Кубе, као и Ненад Стекић, помоћник секретара за спорт Скупштине града Београда.
Сусрет на 10 табли, гости су добили са 7,5:2,5.
– Три ученика наше школе, учесници шаховске секције, били су 06. децембра 2014. године у Обреновцу, на хуманитарном мечу у склопу пројекта “Ми можемо да…” , који је подршка особама са инвалидитетом, страдалим у поплавама.
Секцији је значајну помоћ пружио проф. Драгиша Ковачевић.
– 13.децембра 2014.године свечано је прослављен Дан школе – 97. година постојања и рада. Тим поводом је организована приредба и штампан часопис на Брајевом писму и увећаном црном тиску “Сунце”.
– 26. децембра група певача је учествовала на приредби, на којој су ученицима додељени новогодишњи пакетићи.

Новембар 2014.

– 03. новембра оркестар и група певача су наступили на концерту музичке школе из Ћуприје приређеном у амбасади републике Чешке. Од њих смо на поклон добили гитару.
– Ученици наше Школе су учествовали на следећим шаховским такмичењима током новембра месеца, заједно са својим наставником, Јовом Блечићем:
1. На појединачном првенству ученика основних школа Земуна, 23. 11. 2014, у организацији шаховског клуба “Нестор”, ШК “Глига” и основне школе “Горња Варош”, учествовало је двоје наших ученика, од пријављених 6. Због болести осталих пријављених ученика, учествовали су само: Младен Бајрић и Вељко Џолић.
2. Одржано је појединачно омладинско такмичење Београда у шаху, за особе са инвалидитетом, 27.11.2014, на Бежанијској Коси, у Дому инвалида, у шаховском клубу “Погледи”, у организацији Спортског савеза Београда. Учествовало је 4 ученика: Александра Живановић, Дејан Костић, Божидар Анђелић и Вељко Џолић. Божидар Анђелић је освојио треће место.
– Одржано је финално школско такмичење у читању Брајевог писма и црног тиска, 20.11.2014 године. Квалификације за финално такмичење су се одржавале од 20.октобра. до 18.новембра, и водила их је наставница Драгана Николић.
– Такмичењем су били обухваћени нижи и виши разреди основне и средње школе, укупно 26 ученика.
Комисију су чинили наставници: Королија, Бајић, Јанковић, Николић, Лазић.
– Читање Брајевог писма, основна школа
од 1 до 4 разреда:
1. место – Богдан Миловановић, 4. разред
од 5 до 6 разреда:
1. место – Николина Милојевић, 8. разред
2. место – Софија Ђорђевић, 8. разред
3. место – Анђела Огњановић , 6. разред Катарина Ћуковић, 8. разред
– Читање црног тиска, основна школа
од 5 до 8 разреда:
1. место – Кристијан Николић 6. разред
2. место – Невена Петровић 6. разред
– Читање Брајевог писма, средња школа:
1. место – Малина Павловић 1б
2. место – Биљана Крстић 3б
3. место – Невена Јовановић 2б Петар Којић 2б
– Читање црног тиска, средња школа:
1. место – Стефан Митровић 2б
2. место – Ивана Петровић 4б
3. место – Вељко Џолић 2б
– Посебне похвале за исказани труд и учешће:
Милица Секулић 2п, црни тисак
Денис Шемсовић 1птт, Брајев текст
Петар Попов, 1 птт, црни тисак

Октобар 2014.

– 01.октобра, поводом Дечје недеље, у градској општини Земун, у оквиру ликовног конкурса отворена је изложба ,,Свако дете срећног лица чува једна породица”. Ученица осмог разреда наше школе Јасна Плашић добила је диплому и награду, као и право да учествује на градском такмичењу.
– 01.октобра, у оквиру пројекта ,,Национални Парк Тара” организован је пут на Митровац на Тари. Носилац пројекта у име наше школе је директор Радмила Лабан. Тамо су приказане рељефне мапе које су урађене у нашем Ресурсном центру. Јавно смо похваљени за успешно изведен пројекат.
– 03. октобра, у оквиру манифестације Радост Европе, предвођен професором Драганом Виденовићем, учествовао је хор наше школе са музичким нумерама ,,Свет се брзо креће” и ,,Немирне ноћи”.
– 07. октобра школа је учествовала у активности седнице Ученичких парламената у Народној скупштини Републике Србије, где се водила дебата на тему „Школа као породица“. Ученички парламент школе „Вељко Рамадановић“ представљале су ученице Ана Јовчић, Тамара Билановић, Ивана Петровић у пратњи наставника Вучковић Светлане и Лазић Мире.
– 08. октобра наша школа учествовала је у манифестацији Дана отворених врата где су наше ученице Николина Милојевић, Биљана Крстић, Ивана Петровић и Тамара Билановић биле гости Општине Земун и градоначелника Земуна у пратњи наставника Вучковић Светлане и Лазић Мире. Ученица Николина Милојевић отпевала је песму „Да те волим мало је рећи“ од Александре Ковач, а ученица Биљана Крстић извела је своју ауторску песму „Жеља“.
– 10. октобра организована је приредба пријема ђака првака у Дечји савез.
– Ученици наше школе, који похађају музичку школу “Коста Манојловић”, од припремног одељења до завршног разреда музичке школе, учествовали су, у Коларчевој задужбини, у обележавању Дана слепих и слабовидих, у организацији музичке школе, 14.10.2014.
– 15. октобра одржано је Републичко такмичење у самосталном кретању помоћу белог штапа у организацији Савеза слепих Србије и Градске организације слепих Београда, где су наши ученици узели учешћа и освојили следеће награде:
Јуниори: 1. место Илија Симеуновић
Јуниорке: 1. место Николина Милојевић 2. место Јасна Плашић 3. место Катарина Ћуковић и Викторија Крунић
Кадети: 2. место Никола Михајловић 3. место Драмичанин Лука
Кадеткиње: 1. место Тамара Билановић 2. место Ана Јовчић 3. место Малина Павловић
– У пратњи деце били су Мира Лазић и Васин Татјана, као и Вучковић Светлана и Милошевић Марија, које су биле и активне судије на такмичењу. Такмичењу је присуствовала и Рада Лабан, као и министар рада и социјалне политике Александар Вулин.
– Два ученика наше школе, Биљана Крстић и Игор Раковић, са пратиоцем – родитељем Весном Раковић, учествовали су на научном семинару “Наука на дохват руке”, за слепу и слабовиду омладину од 17 до 21 година, у научно-истраживачком центру у Петници од 28-31 октобра.
– Од 26.10.-02.11.2014. на 59. Међународном београдском сајму књига Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ представила је производе и каталог асистивних технологија у образовању који су намењени ученицима школе и ученицима у инклузивном образовању.
Презентација Ресурсног центра одржана је у четвртак 30.10.2014. у 11 часова у сали „Београдски сајам“ – Хала 1А на тему „Асистивне технологије намењене ученицима школе као и ученицима у инклузивном образовању“.
– У нашој школи су од 27-30. октобра 2014. године боравиле колеге из “Малог дома” из Загреба. Један од циљева и задатака у оквиру пројекта са “Perkins International” била је обука наставног особља. Тема ове обуке је била:
-процена грубих моторичких способности и полигон,
-рад у разреду са вишеструко ометеним ученицима.
Нарочита пажња посвећена је комуникацији, индивидуалном раду, позиционирању и поздравном кругу.
– Одржано je појединачно првенство Београда у шаху за особе са инвалидитетом 27.10.2014. на Бежанијској Коси, у Дому инвалида, у организацији шаховског клуба “Погледи”. Учествовало је 6 ученика: Стефан Митровић, Ђорђе Митровић, Дејан Костић, Никола Михајловић, Божидар Анђелић и Младен Бајрић. Ученик Никола Михајловић је освојио треће место.

Септембар 2014.

– 12. септембра, на београдском сплаву „Византија“ одржано је хуманитарно вече под називом „Хоризонти душе, гласови и боје срца“, а сав приход намењен је нашој школи. У музичком делу програма наступила је Биља Крстић са „Бистрик оркестром“ и гостима, као и „Земља грува“. Учествовао је и школски оркестар са певачком групом и професорима Драганом Виденовићем и Дејаном Николићем. Прикупљена средства су намењена куповини инструмената за музичку секцију школе. Вече је организовао, хуманиста, песник и познати београдски фризер Игор Ђурђевић.
– 27. септембра свечано смо прославили домску славу Крстовдан. Ученици школе, предвођени професорима Невенком Филиповић, Славицом Ћирић, Зорицом Владисављевић и Драганом Виденовићем извели су пригодан програм, који је одушевио присутне госте. Парохијски свештеник, јереј Далибор Стојадиновић, са својим помоћником, освештао је славски колач, жито и вино.
– У периоду од 29.септембра до 3.октобра Школа је била домаћин Првом тренингу ране интервенције. Тренинг је у склопу прошлогодишњег пројекта обуке ране интервенције, коју организује холандски VISIO, а поред наше школе у пројекту су још и школе из Љубљане, Сарајева, Новог Сада, Скопља, Пећи и Подгорице.

Април 2014.

8.04. група певача ученика седмог и осмог разреда учествовала је у програму ,,Недеља борбе против насиља” у ОШ ,,Соња Маринковић”.

9.04. у Дому војске Србије, Удужење добровољаца 1912-1918-те и њихових потомака и поштовалаца организовало је историјски час сећања на Момчила Гаврића, најмлађег поднаредника српске војске, који је са осам година прешао Албанију. Професор историје, библиотекар и троје ученика наше школе присуствовало је пројекцији документарног филма о Момчилу Гаврићу.

12.04. године школа је учествовала на продајној изложби радова ученика специјалних школа, поводом Ускрса, испред Храма Светог Саве.

14.04. у позоришту ,,Душко Радовић” ученици су учествовали у Изборној смотри културно-забавних активности у оквиру манифестације ,,Вољеном граду”. Пласирали су се за учешће на завршној смотри.

Поводом Васкршњег конкурса школа је учествовала на изложби у општини Земун, 15.априла 2014.године.

Март 2014.

2.03.2014. године почела је са радом Мала школа вајања, коју је водила Драгана Латиновић, академски сликар.

13.03.2014. године ученици су организовано гледали домаћи филм ,,Монтевидео” у Дому синдиката.

17-20.03. 2014. године одржан је семинар за наставнике. Предавачи су били из установе ,,Мали дом” из Загреба.

26.03. група певача је освојила друго место на општинском такмичењу у певању, у ОШ ,,Лазар Саватић.”

У организацији ликовних педагога Земуна, 27.03.2014.године у галеријји Стара капетанија отворена је 20. изложба ДЕЛИС ( дечије ликовно стваралаштво) основних школа Земуна. Наша ученица је освојила 2. место.

31.03. На градском такмичења соло певача наша ученица је поделила прво место са још пет учесника.

Фебруар 2014.

14.02.2014. године група ученика је учествовала на општинском такмичењу у певању, у музичкој школи ,,Коста Манојловић”.

Јануар 2014.

24.01.2014. године ученици су с професорима ишли у Позориште на Теразијама да гледају представу ,,Главо Луда”.

27.01.2014. године свечано смо прославили Савиндан. Изведен је културно уметнички програм за госте, ученике, њихове родитеље и запослене.

Децембар 2013.

5.12.2013. године, у оквиру манифестације ,,Рукама до светлости” шеснаест ученика је учествовало у традиционалном такмичењу у читању и писању на Брајевом писму и информатици у Савезу слепих Београда.

12.12.2013. године поводом Дана школе и обележавања 17 векова од доношења законског акта ,,Милански едикт” отворена је изложба под називом ,,Милански едикт”.

13.12.2013. године свечано је обележен Дан школе.

23.12.2013. године ученици су учествовали у креативним радионицама ,,Чаробни град” у ТЦ ,,Ушће”.

24.12.2013. године одржана је, у просторијама Школе, свечаност Савеза слепих Србије поводом краја пословне 2013.године.

26.12.2013. године ученици наше школе присуствовали су приредби и додели пакетића поводом прославе Нове године, у организацији Општине Земун, у СЦ ,,Пинки”.

27.12. у завршној манифестацији Пројекта ,,Моја школа” у позоришту ,,Мадленианум” певала је ученица и приказана је видео презентација наше школе коју су снимили организатори Пројекта ,,Seven music”.

Новембар 2013.

3.11.2013. године Дом су посетиле представнице српске православне цркве Александар Невски из Београда и том приликом поделиле деци воће.

14.11.2013. године одржано је Школско финално такмичење у читању на Брајевом писму. Учествовало је 30 ученика.

15.11.2013. Музичка продукција РТС и Радионица интеграције организовале су концерт хора ,,КОлибри” и Дечијег хора РТС за наше ученике.

Од 15.-17. новембра одржано је Екипно шаховско првенство слепих у Нишу.
Три ученика су учествовала на појединачном шаховском
првенству земунских основних школа од 15-17. новембра.

24.11.2013. године Школу је посетило 32 члана Друштва дефектолога из Сарајева. Гости су обишли установу и преноћили у нашем Дому.

28.11.2013.године шест ученика је учествовалона ревијалном шаховском турниру, поводом Међународног дана инвалида , у Дому инвалида на Бежанијској Коси, а у организацији Шаховског клуба ,,Погледи”.

Октобар 2013.

Школски бенд и певачка група учествовали су 3.октобра на манифестацији ,,Радост Европе” у Дечијем културном центру.

Од 7-13.10.2013. године у оквиру Дечије недеље ученици су учествовали у следећим догађајима:

8.10.2013.године у Народној скупштини РС Србије, на Седници Ученичких парламената , била је организована дебата на тему: ,,Поглед са наше стране-очување репродуктивног здравља младих у функцији здраве породице”. Испред Ученичког парламента учествовале су три ученице

У општини Земун одржана је приредба у организацијји ,,Пријатељи деце Земуна” под слоганом ,,Слушајте мама и тата, желим сестру ил` брата”. Испред наше школе су гостовали представници Ученичког парламента.

8. октобра одржано је Градско првенство у пливању у организацији Савеза за спорт и омладину особа са инвалидитетом.

Одиграно је 14.10. I и II коло шаховског првенства Школе.

15.10. Хор школе је учествовао на манифестацији поводом дана белог штапа у Привредној комори Србије. Тим поводом школи је дарован електрични клавир.

17.10. поводом манифестације ,,Дан белог штапа,,у организацији Савеза слепих Србије и Београда, 20 ученика је учествовало на републичком такмичењу у оријентацији и кретању помоћу белог штапа.

Ученици Школе одлазе на пливање у спортски центар ,,Пинки” једном недељно, целе школске године.

30.10. Школу и Дом су посетили чланови организација ENVITER и HIPEN.

Група певача наше школе је 31.10. учествовала на приредби поводом Дана школе у ОШ ,,Горња варош” у Земуну.

Септембар 2013.

У ОШ “Михајло Пупин”, 19. 09. нашу школу је представила певачка група састављена од ученика VI и VII разреда са четири песме, рециталом и литералним радом ученице Катарине Ћуковић.

Почевши од септембра група ученика је, сваког месеца , учествововала у снимању емисије ,,Добро јутро децо,, у Радио Београду.

На Републичком такмичењу у атлетици, одржаном крајем септембра, учествовало је 26 ученика наше школе. Такмичари су подељени у две категорије према степену оштећења вида, према полу и узрасту.

Ученици су учествовали на Републичком такмичењу у пливању у организацији Савеза Слепих Србије
27.09.2013.године свечано смо прославили домску славу Крстовдан. Парохијски свештеник, јереј Далибор Стојадиновић, са својим помоћником, освештао је славски колач , жито и вино. Ученици су отпевали Тропар Часном Крсту и Славски тропар и извели културно-уметнички програм који је спремљен за ту прилику. Свечаности и славском ручку присуствовали су ученици, запослени, родитељи ученика и представници локалне власти општине Земун.